Radu F Alexandru

Scriitor

Prima măsură pe care a luat-o Victor Ponta, odată instalat la guvernare, susţinut de o majoritate de 70% în Parlament, a fost scoaterea Institutului Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui României, aşa cum stipula Legea de funcţionare de la înfiinţare  (la naştere: „Fundaţia Culturală Română”) şi trecerea sub controlul Senatului.

Cred că singurul comentariu aplicat pe cea mai recentă carte a Anei Blandiana, “Fals tratat de manipulare”, nu s-ar cuveni să fie decât o altă carte. Scrisă de cineva care, conectat la tensiunea maximă care pulsează în fiecare pagină, se simte în stare să preia şi să ducă mai departe (auto)analiza pe care ne-o propune şi la care ne provoacă autoarea.

Multe sunt cusururile care îţi vin în minte de la sine când rosteşti numele preşedintelui Traian Băsescu. La fel, de altfel, ca şi suma de calităţi de necontestat. Un lucru, însă, sigur nu i se poate reproşa: lipsa umorului. Nu cel mai subtil, nu cel mai rafinat, de multe ori la frontiera decenţei şi a bunului-simţ, trecând peste limite ce nu mai pot fi îndreptate, un fapt este cert: omul are umor.

Modifică Setările