Paul Stan

Jurnalist

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

Din cauza faptului că ordinul de zi pe unitate, dat de mai mulţi ani încoace, a fost clar să se obţină controlul Justiţiei tovarăşii penalilor din Parlament, care au votat legile fărădelegii, nu s-au gândit nici un moment să analizeze impactul acestor legi pe care le-au votat ca orbeţii. Ei au fost puşi pe listele electorale parlamentare tocmai pentru a vota ca orbii, fără să gândească dacă sunt bune sau rele legile impuse.

Alooo...doamna Premier, ştiţi că jumătate de ţară este sub ape? Că zeci de judeţe, sute de gospodării şi mii de oameni sunt loviţi de puhoaie, că se luptă să supravieţuiască în faţa naturii dezlănţuite? Nu sunt dintre cei cu tricouri albe aduşi să lupte contra statului paralel! Pe românii loviţi de calamităţi nu-i întreabă demnitarii cum rezistă, cum supravieţuiesc, de ce au nevoie, ce vor face în continuare?

Este un pericol imens pentru toată lumea. Jandarmeria trebuie să revină la menirea ei în slujba poporului, nu la ordinele penalilor din fruntea ţării. Conducătorii actuali ai Jandarmeriei ar trebui să aibă onoarea, demnitatea şi judecata de a nu fi părtaşi, de a nu pune în aplicare ordinele politice, ce ar duce la tensiuni şi violenţe împotriva cetăţenilor care manifestă paşnic faţă de legalizarea corupţiei în România.

Vezi mai multe