Paul Stan

Jurnalist

În România există mii de jurnalişti, în presa scrisă, tot mai puţini odată cu dispariţia ziarelor pe print, în audio vizual, unde este înghesuială mare, şi în mediul on line. De ce (o întrebare obligatorie pentru jurnalişti) dintre miile de jurnalişti doar câţiva s-au gândit să-i scrie preşedintelui Iohannis, să nu promulge legea? De ce această iniţiativă, a cui, de a-i pune în fruntea listei pe Cristian Tudor Popescu şi Ion Cristoiu?

Bucurie imensă a ticăloşilor, speranţă şi şanse uriaşe de a rămâne mult şi bine la măcelărie, ca un blestem pentru comunităţile locale unde au fost aleşi cu procente mici. Mai mult, alegerea şi realegerea unor ticăloşi într-un singur tur de scrutin, unii dintre ei cu vechi ştate şi mandate la primărie, vor influenţa decisiv şi soarta alegerilor parlamentare, care urmează după locale!

Zici că trăim într-o ţară guvernată de miliarde de viruşi, de care nu ştii cum să te mai protejezi, cum să scapi şi cum să-i stârpeşti. Poţi să încerci şi cu substanţele otrăvitoare utilizate de firmele de casă ale primăriilor, care zic că dezinfectează şi deratizează în şcoli sau în imobile de locuit, în instituţii diverse, dar care otrăvesc oamenii, şi tot nu poţi scăpa de viruşii noştri conducători, patriotici!

Cu toate aceste măreţe „înfăptuiri”, realitatea zilnică a celor care trăiesc, muncesc sau tranzitează oraşul ne loveşte cu o poluare masivă, care pare să crească zi de zi. Praf, noxe, mizerie, gunoaie şi tot ghiveciul cu efecte serioase asupra sănătăţii cetăţenilor. Doar când respiri şi vezi zilnic pe maşini straturile groase de praf şi alte metale, te ia durerea de cap şi ameţeala de la otrăvurile pe care le inhalăm continuu.

”Mutarea biroului ministerial în teritoriu” a început anul acesta în forţă, am aflat din comunicatul  Ministerului Educaţiei şi am văzut la televizor, prin descinderile de imagine la câteva amărâte şi mici unităţi de învăţământ din noroaiele Bărăganului ialomiţean ! Doamna ministru a prins în flagrant delict o învăţătoare care ţipa la copii şi a deschis personal uşa wc-urilor din fundul curţii şcolii, să vadă care sunt problemele !

Vezi mai multe