Paul Stan

Jurnalist

Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

M-am obişnuit şi cu şantierele fără sfârşit la fel ca şi cu zbieretele, urletele în noapte ale descreieraţilor printre blocuri! Nu-mi mai dau frisoane nici sirenele ambulanţelor care aleargă non stop spre şi dinspre spitale, disperate să salveze vieţi omeneşti bolnave! Coronavirusul e printre noi, ne-am obişnuit cu prezenţa lui! De unde mi se trage atunci durerea gravă de tet dacă nu de la aceste lucruri pământeşti?

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, se ştie, România la ora actuală, are un deficit de mii de medici şi alţi specialişti în domeniul sanitar! Dacă îi pierdem şi pe aceştia care au ales să rămână în ţară, să lupte cu moartea, care au învăţat din mers să se bată cu noul coronavirus, pierzându-şi propria viaţă uneori, riscând zi şi noapte, expunându-şi familiile, pe cine aducem în locul lor?

Avem nevoie urgent de măsuri adecvate şi eficiente, care să nu mai fie combătute ci respectate, care să nu se mai bată cap în cap şi să fie contestate, care să ne scoată din haos şi incertitudine! Să avem o direcţie clară de acţiune. Vor fi în stare guvernanţii, Legislativul, Executivul şi politicienii de la butoane, autorităţile să scoată ţara din situaţia actuală? Să fie responsabili?

Gestionarii situaţiilor de urgenţă atrag tot mai mult atenţia cetăţenilor să respecte regulile impuse pentru prevenirea cu noi infectări. Afirmă că relaxarea  s-a produs prematur, fără  control, uitând însă, că primii care au dat tonul relaxării, înaintea relaxării, au fost şi sunt atât guvernanţii actuali, cât şi mulţi politicieni, parlamentari, oameni aflaţi la butoane sau în poziţii de frunte în instituţiile statului.

Vezi mai multe