Florin Olteanu

Profesor de istorie

Liviu Dragnea are toate abilităţile unui dictator balcanic cu decoraţiuni sud-americane. Totuşi, pe zi ce trece, Liviu Dragnea alunecă pe panta care-l conduce spre ieşirea din istorie. Femeile au avut un rol determinat în ascensiunea lui, însă se pare că tot o femeie îi va accelera decăderea.

Nu de puţine ori, s-a întâmplat ca prin instituţiile statului român, datul cu stângul în dreptul să fie singura ocupaţie. Astăzi, 23 ianuarie 2019, Autoritatea Electorală Permanentă  ilustrează din plin ideea din titlu. Te uiţi repede să vezi cine răspunde acolo de respectarea legii şi dai de o listă cu mulţi oameni.

Astăzi este ultima zi a anului 2018. Teoretic, de mâine, timp de şase luni, destinele Uniunii Europene vor fi în mâinile României, mai exact ale Guvernului României. Evident, acest lucru ar trebui să ne bucure, însă la ce Guvern avem, ne cuprinde, vorba poetului George Topârceanu, „o tristeţe iremediabilă“.

Ca orice trăitor în ultimele aproape trei decenii postdecembriste, am fost preocupat să ştiu mai multe despre 23 august 1944. Am scris de mai multe ori, diverse articole, în colaborare am publicat chiar şi o carte cu impresii despre acest eveniment ale contemporanilor. Ce am remarcat însă, este că 23 august a fost o dată pe care mulţi au folosit-o să se legitimeze.

Vezi mai multe