Există în acest moment câteva cântăreţe de operă din România (destul de multe raportat la gradul de popularitate al genului liric în rândul celor 21 milioane de locuitori ai ţării) care au o carieră internaţională strălucită.
Marketing-ul a dus în zona clişeului majoritatea cuvintelor care pot fi asociate spiritului colindelor, cântece pe cât de simple pe atât de golite de semnificaţie şi conţinut, mai ales în zona urbană, în preajma sărbătorilor de iarnă.
Sigur că am vrut să văd premiera absolută a unuia dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, La Sylphide, pus în scenă pentru prima dată în România la început de decembrie, la Opera Naţională Bucureşti în coregrafia lui Johan Kobborg, aflat la Bucureşti în calitate de coregraf invitat şi viitor şef al companiei de balet al Operei bucureştene.
Care este legătura între premierul Chinei şi Orchestra Naţională Radio România? Cu surprindere au aflat-o toţi cei care i-au ascultat discursul în faţa Parlamentului României, în care acesta a amintit despre prezenţa Orchestrei Naţionale Radio în festivalul de primăvară de la Shanghai.
„Vioara lui Enescu la sate” este cel mai nou dintre proiectele generate în ultimii ani de Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo. A împlinit de-abia un an şi în această toamnă a ajuns la o a doua ediţie, în care trece prin 6 localităţi rurale şi 3 oraşe din România.