Îmi imaginasem o seară cu totul specială, la Iaşi, de început de primăvară. Suport al imaginaţiei mele era un spectacol inventat de Gigi Căciuleanu cu balerinii Operei Naţionale din Iaşi sub titlul „Imagine all the people” şi încadrat de atmosfera inspiratoare a celebrei piese a lui John Lennon.
Am fost la premieră la Falstaff, cea mai recentă producţie a Operei Naţionale Bucureşti. Voiam oricum să scriu despre acest nou statement al instituţiei faţă de ceea ce ar trebui să fie spectacolul de operă în ziua de azi, aici şi acum.
Am ajuns la Iaşi convinsă că vizualul unei producţii semnate Beatrice Rancea şi Doina Levintza va domina impresia finală asupra celebrei opere verdiene La Traviata prezentată în premieră în luna mai, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.
Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru la Royal Festival Hall şi Barbican Center din Londra în aceeaşi săptămână, joi şi vineri, au reprezentat pentru mine o tentaţie de a-mi petrece serile în aceste săli de concerte pe care nu mi-am putut-o reprima.
Între „Adriana Lecouvreur”, la Viena şi „Mimi din Boema” de Puccini la Opera din Paris începând din 27 martie, Angela Gheorghiu a revenit acasă. Radioul public îi oferă la Gala Radio România Cultural un premiu, Lux mundi, care a plecat an după an către personalităţi ce au oferit lumii o perspectivă luminoasă asupra României. În 2014 - Angela Gheorghiu.