Oana Camelia Şerban

Scriitor

Te zbaţi să convingi lumea întreagă că „oamenii se schimbă exact atunci când nu-i cunoşti”. De fapt, nimeni nu-i cunoaşte niciodată. Tocmai din cauza asta rămâne ficţiunea cea mai reală pe care o poţi rosti, pentru că în lumea de aici, „totdeauna”, din saga fericirii absolute, îl are ca echivalent pe „niciodată”, ca primă posibilitate cu care trebuie să te confrunţi dacă povestea se dovedeşte prost spusă sau utopică.

Charlie Hebdo nu e o saga tristă despre hedonişti europeni şi extremişti pasionali. Astăzi o să semnez cu un alt ecou al lui Charlie Hebdo, care recuperează tot ce am spus în câteva pagini într-o frază. Nu va deveni viral niciodată. Dar e de bun simţ. Şi dă pe faţă teama, posibilităţile şi poate, mai mult ca niciodată, valoarea individului: Je suis l`humanité!

Festivalul Respir Shakespeare, ajuns la a V-a ediţie, se va desfăşura în perioada 12-15 noiembrie 2014, atât pe scena de la Clubul Ţăranului, cât şi în incinta Muzeului Municipiului Bucureşti, prin spectacole, conferinţe şi proiecţii de film. Un eveniment cultural marca Hestugma, deschis iubitorilor de teatru neconvenţional!

Caut un om retras din foamea de a produce o schimbare într-o ţară care se schimbă singură la faţă de furie când i se spune că e prea târziu pentru preferinţe, dar nu e prea târziu pentru decizii reale în turul II al alegerilor. Caut un preşedinte care să se îngrozească gândindu-se că e posibil să conducă o Românie "la mâna a doua": în asta au transformat-o toţi cei care au trimis românii acasă din faţa secţiilor de vot din Diaspora.