Nicolae Bănicioiu

Alegerile pe 27 septembrie reprezintă cel mai grav atentat la sănătatea românilor! Ieri a fost promulgată legea care stabileşte data alegerilor locale, şi anume 27 septembrie, lăsând, în schimb, o serie de aspecte esenţiale nelămurite. Cum anume vom vota în siguranţă. Vor asigura această lege şi normele ei toate instrumentele necesare unui vot în pandemie?

Vitamina politică tinde să devină un supliment al discursului politic populist, al unor lideri politici care, în căutarea lor de voturi, încearcă tot felul de tertipuri pentru a arată electoratului că le pasă...

De când ne naştem, părinţii şi bunicii noştri sunt preocupaţi de alimentaţia noastră şi se alarmează de fiecare dată când greutatea noastră scade sub ceea ce consideră ei a fi normal. Ύn concepţia noastră, a românilor, greutatea corporală este un indicator al stării de sănătate.

Dacă bolile cardiovasculare şi cancerul sunt principalele cauze ale mortalităţii umane, diabetul este cea mai răspândită boală a secolului XX.Diabetul face parte din categoria bolilor clasificate drept „obişnuite". În prezent, mai mult de 100 de milioane de oameni suferă din pricina acestei maladii, iar rata de creştere este îngrijorătoare.

În România, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, sunt inregistrati in jur de 100.000 de bolnavi de cancer. In realitate, numarul lor este mai mare, diferenta rezultand din cauza faptului ca foarte multi oameni nu stiu de ce afectiune sufera si nu apeleaza la medic. Statistic, anual sunt diagnosticate peste 3000 de cazuri noi, dintre care cel putin 500 sunt copii.

Modifică Setările