Mircea Vasilescu

redactor-şef Dilema veche

S-a dar liber la remuşcări, scuze şi pus cenuşă în cap. Eu asta înţeleg din recenta decizie a Camerei Deputaţilor de a le permite „doctorilor” plagiatori să renunţe de bună voie la titlu. Adică, de acum înainte, plagiatorii vor putea spune, precum Tudor Postelnicu în 1990, „am fost un dobitoc”. Şi gata, vor fi scutiţi de orice răspundere.

Statul a desfiinţat, chipurile, ştampila. Acum vreo doi ani, îmi spunea cineva – nu spui cine, persoană însemnată – că în Codul fiscal scrie negru pe alb că se pot elibera facturi electronice, care nu mai au nevoie de semnătură şi ştampilă, dar aproape nimeni nu ştia asta. Mai încoace, s-a dat şi-un act normativ care stabileşte că pe diverse alte documente nu mai e necesară ştampila. Degeaba.

S-a răspândit în ultima vreme – mai ales de când unii membri ai Guvernului au început să şi vorbească mai mult, nu doar „să tacă şi să facă” – opinia că „tehnocraţii nu sunt ce ne trebuie”. Mai ales PSD face eforturi să se răfuiască tot mai mult cu tehnocraţii. Dar – ca de multe ori în zgomotoasa noastră societate – discuţia o ia razna.

Modifică Setările