Mircea Toma

Preşedinte ActiveWatch

Partidul Social Democrat este mai puţin democrat decât a fost până duminică, 11 martie 2018. Celor care îmi vor striga de pe la mese că „ăsta n-a fost niciodată partid democrat“ n-am să le dau cuvântul. Pentru că funcţionarea democratică a unei structuri de acest gen presupune ca mai multe criterii să fie satisfăcute simultan.

Zilele trecute, puţin înainte de despărţirea de guvernul Cioloş, îmi permiteam o premoniţie: nu vor trece mai mult de trei luni ca să ne dăm seama că guvernarea tehnocraţilor a fost un accident istoric, că ne vom aminti de ea ca de un fenomen cu totul ieşit din norma cu care ne-a obişnuit clasa politică în ultimii 25 de ani. Asta pentru că membrii guvernului Cioloş au încercat să facă ceea ce au promis.

  • Mircea Toma a citit acum 20 zile

    „Şmecheria înseamnă să înveţi carte şi să ajungi cu o slujbă bună, aşa cum a făcut şi fata mea“, le spune doamna Elena Feraru copiilor din clasa I. Viaţa ei se învârte în jurul copiilor. Le poartă de grijă, fie că se află pe străzile cartierului, printre gunoaie şi droguri, fie că sunt în sala de clasă.

  • Mircea Toma a publicat un nou articol acum 29 zile

    Îi mulţumim domnului Cătălin Sturza pentru că a citit Raportul anual cu privire la discursul intolerant şi instigator la ură din România (Raportul), 2017, pe care ActiveWatch l-a lansat miercuri, 23 mai.

  • Mircea Toma a publicat un nou articol acum 2 luni

    Pe data de 4 aprilie Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) înregistra o sesizare semnată de cinci cetăţence: Tănase Irina Alexandra, Firea Gabriela, Dăncilă Vasilica-Viorica, Dan Carmen Daniela şi Vasilescu Lia-Olguţa.

Vezi mai multe