Mircea Morariu

Critic de teatru

La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa „Iarna”, pus în scenă la Teatrul “Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu- dramaturgie, Andrea Gavriliu- coregrafie, Adrian Damian –decoruri, Mihai Dobre- muzica- s-au reîntâlnit cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

La data de 29 mai, “Radio Europa Liberă România” publica o ştire referitoare la imensele datorii pe care le-ar avea PSD faţă de firmele de consultanţă politică ale unui fost rugbist, pe nume Anton Pisaroglu, care s-a ocupat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a d-nei Viorica Vasilica Dăncilă.

Cum-necum, pare-se că ajungem la liman şi cu Bacalaureatul acesta. Cam tot la fel cum am făcut-o şi cu aşa-zisa Evaluare naţională. Principiul de bază al reuşitei fiind acela al închisului ochilor. Să admitem că nu s-ar fi revenit, totuşi, la formula copiatului cu „binecuvântare“. Dar nici exigenţă nu a fost.

Înfuriat din cale afară de faptul că cineva ar putea să se atingă de protejata lui, doamna Renate Weber, căreia s-a dat de ceasul morţii să îi găsească o dregătorie, pe aceea de Avocat al Poporului, după ce poporul a arătat că nu vrea să o trimită pe respectiva insă la Bruxelles şi la Strasbourg, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, ameninţă că se va plânge forurilor internaţionale.

Modifică Setările