Matei Udrea

Editor Coordonator „Weekend Adevarul“

Dintre toţi cei opt condamnaţi în lotul evazioniştilor din fotbal, Gică Popescu şi-a învăţat lecţia. Spre deosebire de ceilalţi, Popescu chiar a greşit. El e un amator, nu un bandit de profesie. Un naiv intrat într-un anturaj greşit, nu un borfaş care toată viaţa din asta a trăit. Un om care a căzut în patima lăcomiei, nu un infractor versat.

Invazia Ucrainei, care se petrece chiar sub ochii noştri, are o sumedenie de similitudini cu evenimentele din perioada 1937-1939, din centrul Europei. De la pretextele Rusiei până la ezitările Occidentului, de la nerespectarea angajamentelor şi a tratatelor semnate de marile puteri la neputinţa organismelor internaţionale, de la ruperea de realitate a liderului Rusiei până la negocierea peste capul victimelor, totul induce un deja-vu.

Motto: „Premierul leton Valdis Dombrovskis a demisionat după surparea acoperişului unui supermarket la Riga. Potrivit purtătorului său de cuvânt, «Guvernul îşi asumă responsabilitatea politică pentru tragedie». Premierul a luat această decizie în urma unei întâlniri cu preşedintele ţării.”

Modifică Setările