Master FP România

Într-un raport dat publicităţii de Departamentul de Stat din Statele Unite în iunie 2015, pe baza unei analize a organizaţiei Human Rights Watch, referitor la respectarea drepturilor omului în România, se critică modul şi ineficienţa autorităţilor române în ceea ce priveşte retrocedarea proprietăţilor bisericeşti confiscate de regimul comunist anterior anului 1989.

Cu ocazia celei de-a VI-a editii a evenimentului „Zilele Culturale Maghiare”, eveniment ce se va desfasura in perioada 16-23 august 2015 in Cluj, Dragoş Tîrnoveanu a invitat-o pe doamna viceprimar al orasului, Anna Horvath, sa isi exprima parerea pe marginea importantei acestui tip de manifestari culturale si cum poate Clujul sa beneficieze de pe marginea bogatiei etnice pe care o adaposteste.

În data de 23 iunie 2015, Janos Lazar, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa agendei României faţă de minoritatea maghiară de pe teritoriul ei şi faţă de Ungaria precum şi la adresa altor state vecine cu Ungaria, spre exemplu Croaţia.

Guvernele de pe mapamond nu sunt întotdeauna cele mai bune aliate ale drepturile femeii, chiar şi când acestea nu afectează credinţe fundamentale ale statului, cum este hărţuirea sexuală din transportul în comun din China. Dar acestea se împotrivesc cu atât mai mult când religia face parte din guvern, iar aceasta oprimă femeile.

Securitatea alimentară este din secolul al XX –lea în centrul preocupărilor noastre. Nu este suficient să ne hrănim, trebuie să ne hrănim sănătos cu produse sigure şi de calitate. Aceasta nu este o noutate! Cel mai vechi drept in istoria umanităţii este, probabil, dreptul alimentar. Prima lege în materie de fraudă şi falsificare în domeniul alimentelor şi băuturilor a fost promulgată la 1 august 1905 în Franţa.

Modifică Setările