Master FP România

Fie că este vorba despre masacrul provocat de Al-Shabaab în Kenya, în data de 2 aprilie, de cei 224 de morţi în dezastrul aviatic în care a fost implicat zborul Metrojet 9268 deasupra peninsulei Sinai sau atacurile sângeroase din Paris din 13 noiembrie, terorismul confirmă, la mijlocul celei de-a doua decade a acestui secol, că este una dintre temele tenebroase centrale ale scenei politice internaţionale.

Ca parte integrantă a analizei „Ungaria 2.0 sau care sunt şansele ca Jobbik să devine partidul de guvernământ în 2018“ publicată anterior, am realizat un interviu cu dl. Szávay István, vicepreşedintele Jobbik şi membru al Parlamentului Ungariei, despre şansele partidului pe care îl reprezintă să preia frâiele guvernării în 2018 precum şi despre subiecte actuale relevante pentru relaţia bilaterală româno-ungară, precum cel al refugiaţilor.

Recentele declaraţii contradictorii dintre diverse personaje şi instituţii diplomatice şi politice din România şi Ungaria aduc în atenţie o relaţie complexă şi complicată între cele două state vecine, relaţie influenţată major de dinamica politică domestică din ambele ţări, de minoritatea maghiară  din Transilvania precum şi de contextul geopolitic regional şi internaţional.

Arestările masive din Turcia, acolo unde mii de oameni au ajuns în spatele gratiilor, mulţi dintre ei funcţionari publici sau jurnalişti opozanţi ai actualului regim de la Ankara au început în sfârşit a fi discutate în spaţiul public de către experţi români, buni cunoscători ai regiunii Orientului Mijlociu.

Modifică Setările