Marius Diaconescu

Istoric

Igor Dodon ameninţă că va dărâma Curtea Constituţională din Republica Moldova cu ajutorul poporului, deoarece această instituţie i-a stricat planurile de aservire a statului românesc din stânga Prutului către Rusia printr-un contract de credit de 200 milioane de euro cu clauze neconstituţionale. Cutremurul de pe scena politică din Moldova face primele victime: Partidul Democrat, iar Dodon devine din ce în ce mai nervos.

Un apropiat al preşedintelui Republicii Moldova îmi spunea anul trecut că Igor Dodon doreşte foarte mult să fie invitat de Klaus Iohannis la Bucureşti. Igor Dodon tocmai a mai ratat o şansă de a fi invitat la Bucureşti prin dispreţul afişat faţă de România cu ocazia ajutorului acordat Republicii Moldova în pandemia provocată de coronavirus! Nu a fost o eroare diplomatică în 30 Aprilie la Chişinău, ci o reacţie premeditată.

Criza provocată de Coronavirus a închis şcolile şi universităţile şi a mutat învăţământul în mediul on-line. Deja se discută în mai multe cercuri despre eventualitatea îngheţării anului şcolar. Dincolo de calculele politicienilor, trebuie să identificăm soluţii tehnice pentru a veni în ajutorul elevilor şi studenţilor. Salvarea poate veni de la firmele de telefonie mobilă: Vodafone, Orange, Romtelekom, RCS&RDS.

Peste 2500 de secui din Ditrău (Harghita), în frunte cu preotul catolic, i-au alungat din sat pe doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi cu acte în regulă la o brutărie a unui patron maghiar. Proprietarul casei în care aceştia stăteau cu chirie a fost ameninţat de săteni, iar cei doi imigranţi au fost mutaţi într-un sat vecin, de unde, la fel, au trebuit să plece în urma ameninţărilor.

Duminică, 3 Noiembrie 2019, socialistul Ion Ceban a câştigat alegerile locale pentru Primăria Chişinăului cu o diferenţă de aproape 5% faţă de Andrei Năstase, candidat din partea blocului ACUM. Victoria lui Ion Ceban deschide o nouă filă, nu atât în istoria Chişinăului, cum afirmă preşedintele Igor Dodon, ci în istoria Republicii Moldova, pentru că anticipează alegerile prezidenţiale din 2020.

Modifică Setările