Marius Diaconescu

Istoric

De câteva zile deznădejdea a cuprins câteva sute de familii de români din Bucovina, din regiunea Cernăuţi, ai căror copii au primit ordin de mobilizare. Tinerii români din Cernăuţi sunt chemaţi în armata ucraineană să lupte în estul Ucrainei împotriva separatiştilor. Românii din Ucraina protestează, dar Guvernul României tace! Unde este ministrul de Externe? Unde este ministrul pentru românii de pretutindeni?

Alegerile europarlamentare sunt un barometru  pentru prezidenţiale. Multe dintre calculele prezidenţiabililor se vor adapta, unii vor trebui să renunţe la orgolii şi să dea mâna cu cei pe care îi considerau inamici până azi. Doar daca se vor uni toate partidele de dreapta în jurul unui candidat unic vom fi feriţi de a-l avea pe Victor Ponta preşedinte! Altfel, Ponta va câştiga pe prostia politicienilor de dreapta, nu pe voturile românilor.

În timpul unei emisiuni Adevărul Live l-am întrebat în direct pe preşedintele României, dl. Traian Băsescu, despre oportunitatea discutării în spaţiul public despre Unirea României cu Moldova într-un stat federal. Domnul preşedinte a răspuns foarte diplomat, la prima vedere rezervat, dar cu mesaje foarte clare despre procesul de Unire.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a recunoscut ieri, în cadrul unei emisiunii Adevărul LIVE de pe adevarul.ro, că România ar avea probleme cu mobilizarea rezerviştilor, deoarece mulţi sunt plecaţi în străinătate la muncă. Nu plecarea românilor la muncă în străinătate este adevărata piedică într-o eventuală mobilizare a rezerviştilor, ci distrugerea oricărei motivaţii patriotice de către politicienii iresponsabili.

Plagiatul lui Victor Ponta în teza sa de doctorat este incontestabil. În ciuda dezbaterilor repetate în jurul acestui subiect, exploatat de unii în scop electoral, reacţia românilor este practic inexistentă. Ponta nu a pierdut nici măcar un procent din popularitate. Ori românii nu înţeleg ce este plagiatul, ori indiferenţa lor este un indicator real, dar grav, al gradului de educaţie al poporului român?

Vezi mai multe