Marius Diaconescu

Istoric

Românii au votat împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului în 16 Noiembrie 2014. Nu Klaus Johannis a câştigat alegerile, ci românii l-au ales pe Klaus Johannis pentru că a devenit simbolul speranţelor românilor pentru reformarea României. Singura şansă pentru ca România să se schimbe este reformarea clasei politice. Este imperios necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate pentru confirmarea votului românilor pentru schimbare.

Victor Ponta a avut încă de la început o atitudine binevoitoare faţă de proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc promovat de UDMR. Pentru a obţine voturile maghiarilor în turul al II-lea, Ponta le-a promis liderilor UDMR acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Vă mai amintiţi că guvernul Ponta a aprobat arborarea steagului secuiesc? Aţi uitat prietenia lui Ponta cu György Frunda?

Primul tur al alegerilor a adus o diferenţă de 10 procente între Ponta şi Iohannis. Bătălia se dă între votanţii din judeţele sărace, adică cu mai mulţi asistaţii sociali, şi judeţele cu mai mult spirit antreprenorial. Pentru mobilizarea celor care preferă să muncească decât să aştepte pomana guvernanţilor, Iohannis trebuie să fie mai convingător.

Pe 30 octombrie a intrat în lumea celor drepţi jurnalistul Constantin Tănase din Chişinău. Am citit ştirea pe fugă, ca un ignorant. Abia ieri seară mi-am pus întrebarea: ”Cine a fost Constantin Tănase?”. Doar după ce un OM mi-a spus aseară că pleacă urgent la Chişinău la înmormântarea lui, mi-am dat seama cât sunt de ignorant. Apoi l-am descoperit pe internet pe MAESTRU şi mi-am dat seama cât de mulţi ignoranţi suntem pe malurile Prutului.

Recent, Ion Iliescu a fost revoltat de reproşul făcut de europarlamentarul Monica Macovei faţă de ratarea Unirii Basarabiei cu România în anii 1990. Macovei a afirmat la o emisiune pe adevărul.ro că în anii 1990 Unirea se putea face şi chiar preşedintele de atunci al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a venit la Bucureşti să discute cu Ion Iliescu, preşedintele României, pe tema aceasta, însă a fost refuzat.

Vezi mai multe