Lulea Marius Dorin

Preşedinte CCIE, membră P.U. Acţiunea 2012

Cristian Tudor Popescu a făcut afirmaţii extrem de grave cu privire la veridicitatea dorinţei românilor din Ardeal de a se uni cu Ţara în anul 1918. El afirmă că românii o duceau foarte bine sub dominaţia maghiară şi că Transilvania ar fi avut mari şanse să ajungă o Elveţie a Balcanilor.

Manifestaţii de amploare şi violente au loc în Franţa, pretextul fiind creşterea preţurilor la carburanţi. România are la moment unul din cele mai ridicate tarife, deşi este în coada clasamentului salariilor din Uniunea Europeană şi deţine şi cele mai mari rezerve de hidrocarburi din spaţiul comun.

După 4 ani de „domnie“ a reuşit „majestatea sa“ Klaus Iohannis să se prezinte în faţa cetăţenilor cu un „proiect de ţară“: România Educată! Este ruşinos că am ajuns să împărţim problema în componente şi să gândim meschin, să facem din ce ar trebui să fie normal un proiect de Ţară.

1 DECEMBRIE 1918 reprezintă un act premeditat, bine gândit şi la care naţiunea română a lucrat în mod continuu începând cu anul 1848, iar din 1859 în mod organizat ca şi stat. Aducerea românilor într-un singr stat a reprezentat o muncă constantă dusă nu doar de elita politică şi culturală ci mai ales de către popor. Nu e nici o mână divină, nici un act ancestral extraordinar, este pur şi simplu premeditare şi persistenţă. Unirea era inevitabilă.

Vezi mai multe