Lucian Dîrdală

Politolog

Dornic să contribui şi eu la dezbaterea publică pe tema ameninţărilor la adresa civilizaţiei noastre, îndrăznesc să dau o circulaţie mai largă unui text destinat, iniţial, prietenilor şi cunoscuţilor din mediul virtual. Nu e un text analitic, aşa că îmi permit câteva libertăţi în privinţa stilului. De asemenea, el cuprinde şi o serie de sfaturi pe care nu mi-aş fi permis să le ofer unor cititori necunoscuţi.

A venit, Luminăţia Ta, luna lui dechemvrie, iar în a douăzeci şi una zi ar trebui să-l ungă pe bürgermeister domn peste ghiaurii de la Gurile Dunării. Iar mai apoi se-mplinesc ani douăzeci şi cinci de când l-au fugărit oamenii pe cârmuitorul cel nebun, ca mai apoi să-l puşte chiar de sărbătoarea naşterii profetului lor. Toată lumea aşteaptă să vadă cum o să fie de-acum încolo şi numără clipele până la venirea neamţului.

După o perioadă de absenţă, interval în care a urmat o serie de cursuri de perfecţionare la centrală, trimisul Sultanului a revenit la post. Nu numai că a urmărit procesul electoral din ţara noastră, dar s-a şi implicat în susţinerea unuia dintre candidaţi, urmând indicaţiile primite pe cale ierarhică. În final, a elaborat un raport.