Liviu Iolu

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş

Când a luat foc gara din Feteşti, la puţini ani după Revoluţie, casa de bilete de tren s-a mutat în cinematograf, singurul din oraş. Luai un bilet de accelerat de unde, cu nişte ani în urmă, stăteai la coadă pentru un loc în sală la Mărgelatu’. Tabelele de Plecări şi Sosiri erau încadrate de portrete cu Ion Dichiseanu, Gheorghe Dinică, Radu Beligan, Ion Besoiu şi alţii, că nu le-a dat nimeni jos în graba mutării.

Raportul Comisiei Europene cu privire la Justiţia din România a fost citit duminică, de preşedintele României, şi în cheie estetică. În cel puţin două rânduri, Traian Băsescu a descris reacţiile politicienilor, jurnaliştilor şi analiştilor români la concluziile experţilor europeni prin comparaţii plastice.

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

Modifică Setările