Liviu Iolu

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş

Filmele americane ne-au deformat percepţiile şi ne-au lasat să credem că tehnologia pusă în slujba legii poate să găsească un individ cât ai clipi. Atentatele de la Boston au scos la iveală limitele tehnologiei. Iar căutarea celor doi atentatori a mai scos la iveală şi altă limită, cea a jurnalismului cetăţenesc. Milioanele de ”sherlock holmeşi” mai mult au stricat decât au ajutat.

La început au fost două explozii la linia de sosire a celui mai mare maraton din lume. Panică, frică, puţine informaţii. 2 morţi şi zeci de răniţi, victime confirmate. Oficialii s-au ferit, timp de vreo trei ore, de sintagma ”atac terorist”. Abia după o a treia explozie, poliţia a spus în clar că vorbim despre un atac terorist. Nu şi preşedintele SUA.

Printre ”declaraţiile” făcute de Victor Ponta la televiziuni când iese pe-o uşă şi intră pe alta s-a aflat, acum vreo lună, aceea că programul ”cornul şi laptele” trebuie oprit. Nu l-a întrebat nimeni ”pe ce te bazezi, domnule?”. Vedem acum, după ce a apărut un raport UNICEF, că şeful Guvernului se baza pe nimic. ”Aproximativ 65% dintre copiii români nu mănâncă dimineaţa, plasând România pe locul 28 din 29 de ţări dezvoltate la acest capitol”.

Săptămâna trecută o ştire a trecut prin ziarele noastre ca acceleratul prin gară, şi puţini dintre noi ne-am oprit să-i căutăm semnificaţia adevărată. Papa Francisc a aprobat decretul privind ”martiriul slujitorului lui Dumnezeu, monseniorul Vladimir Ghika”. Este ultimul pas spre beatificarea, cel mai probabil în această toamnă, a unui român.

Modifică Setările