Liviu Iolu

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş

Cutremurele nu pot fi prezise, dar lipsa de performanţă a Guvernelor PSD în atragerea fondurilor europene se vedea de pe lună încă de la începutul lui 2017. Până acum au pierdut deja peste 2 miliarde de euro, prin propria incompetenţă, însă continuă să dea vina pe guvernul tehnocrat, cel mai performant din acest punct de vedere dintre toate guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria după aderarea la UE.

Tudorel Toader e păcăliciul perfect ascuns în haine de universitar, profesor în Drept, rector, fost membru al CCR şi actual membru al Comisiei de la Veneţia. Raportul său, prin care declanşează procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, este o compunere prăpădită în care se amestecă false argumente cu închipuiri.

„Acest mesaj va fi şters peste o oră“, scrie Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pe Facebook în ziua în care Comisia de la Veneţia i-a dat ieşeanului peste degetele de prof. univ. dr. în Drept cu toate modificările legislative făcute în ultimul an. De fapt, ştergerea mesajului este un simbol pentru dispariţia acestui ministru ca specialist în domeniul său de activitate.

În zilele următoare se va vorbi mult despre o remaniere guvernamentală. O discuţie care de la început este cel puţin comică, pentru că mai toţi miniştrii - începând cu prim-ministrul - nici măcar nu ar fi avut de ce să ocupe vreodată o funcţie la Palatul Victoria.

Modifică Setările