Liviu Avram

Redactor sef adjunct

Cu excepţia lui C.V. Tudor, niciun alt lider politic n-a acuzat cu atâta vehemenţă fraudarea alegerilor după ce acestea se vor fi încheiat.

 • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 2 zile
 • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 9 zile

  Ana Birchall a fost exclusă din PSD pentru că - aşa cum a explicat Viorica Dăncilă - a vorbit despre justiţie, în condiţiile în care consemnul de partid era să nu se mai vorbească deloc despre justiţie. Argumentul este de o logică zdrobitoare: despre ce putea să vorbească ministrul Justiţiei dacă nu despre justiţie? Despre agricultură?

 • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 16 zile

  Nu mă număr printre cei care deplâng lipsa dezbaterilor faţă în faţă între principalii candidaţi la preşedinţie. Ce aşteptări poţi avea, bunăoară, de la o ceartă între tăcerile lui Iohannis, cele 100 de cuvinte ale lui Dăncilă şi sfioşeniile lui Barna? Dar...

 • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 23 zile

  După calamităţi sufocante precum Florin Iordache sau Tudorel Toader, Justiţia din România a primit miercuri un lucru pe care, probabil, îl aşteaptă de aproape trei ani: o gură de aer proaspăt. Mesagerul a fost candidatul Guvernului Orban pentru Ministerul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

 • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 30 zile

  Şapte magistraţi din Consiliul Superior al Magistraturii au emis miercuri un comunicat în care arată: „Am luat act de conţinutul şi concluziile fără precedent ale Raportului întocmit de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi considerăm că acestea corespund întocmai realităţii actuale din justiţia română”. Dar de ce spun ei că e „fără precedent”?

 • Liviu Avram a publicat un nou articol luna trecuta

  Conflictul dintre şefa CSM, Lia Savonea, şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a izbucnit din senin, într-o zi de vară, dar nu-l putem pune pe seama caniculei, căci luna iunie a fost una destul de ploioasă. Rezolvarea acestui conflict la Curtea Constituţională este însă cea mai clară dovadă privind derizoriul în care a ajuns instanţa de contencios constituţional.

Vezi mai multe