Liviu Avram

Redactor sef adjunct

Dacă mai era nevoie de vreun argument pentru a ţine alegerile parlamentare acum, pe 6 decembrie, şi nu în februarie-martie, ei bine, acest argument ni-l oferă fix cei care vor amânarea scrutinului: pesediştii. Şi dovada vine din mişcările prin care acest partid, profitând de majoritatea pe care i-a asigurat-o Liviu Dragnea acum patru ani, a înţeles să-şi ducă războaiele în ultimele zile.

Puţine sunt domeniile în care tandemul Iohannis-Orban acţionează divergent, iar unul dintre acestea este atitudinea faţă de Curtea Constituţională: dacă preşedintele şi-a autoimpus să nu facă niciun fel de comentarii pe marginea deciziilor CCR, oricât de scandaloase ar fi acestea, premierul s-a dovedit mult mai slobod la gură. Ceea ce, aşa cum urmează a se dovedi, nu e chiar aşa de greşit. Doar că, strict în privinţa sa, nu e suficient.

Coexistă în acest moment în PSD două tabere. Una care nu s-ar opune ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie, tabără ce pare condusă (discret) de Marcel Ciolacu, şi o alta care vrea ca alegerile să aibă loc cel mai devreme în martie anul viitor, dacă nu cumva chiar mai târziu, nu se ştie când. Această tabără e condusă (nu atât de discret) de preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu. Să mă explic.

Şi totuşi, Traian Băsescu pare să nu-şi fi calculat tocmai bine paşii atunci când s-a aruncat în competiţia pentru Primăria Generală. Din trei deznodăminte posibile, singurul care îl avantajează este puţin probabil să se întâmple, iar din celelalte două iese destul de şifonat.

  • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 11 zile
  • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 17 zile

    PSD a redactat o moţiune de cenzură, dar susţine că nu o va depune la Parlament, ca să declanşeze efectiv procedura de demitere a Guvernului Cîţu, decât după ce va strânge 234 de semnături, ca să aibă garanţia că moţiunea va trece. O exigenţă cel puţin stranie, care nu poate fi explicată decât prin faptul că PSD sprijină, din umbră, Guvernul Cîţu, cu aerul că vrea să-l demoleze. Matematica şi Constituţia ne ajută să facem demonstraţia.

  • Liviu Avram a publicat un nou articol acum 25 zile

    Dacă m-ar chema Anghel Saligny şi aş mai fi viu, aş da în judecată Guvernul României şi aş cere daune de 50 de miliarde de lei pentru că numele şi reputaţia îmi sunt folosite pentru legitimarea unui program guvernamental de investiţii pe care, cu cerneală simpatică, scrie aşa: „Domnilor primari, aveţi liber la furat!”.

Vezi mai multe
Modifică Setările