Iulia Marin

Jurnalist

„Marţea neagră“ a rămas în istoria recentă drept ziua în care aleşii au strecurat pe ordinea de zi un calup de legi controversate. Valeriu Zgonea are, însă, o altă versiune:  aleşii au pus la punct una dintre cele mai complexe strategii de promovare a Parlamentului, care s-a încheiat cu o nesperată publicitate, în special în rândul liderilor europeni şi al ambasadelor, dar şi cu o apariţie exclusivă în raportul MCV.

Anul 2013 a fost unul prolific pentru premier, din punctul de vedere al întâlnirilor cu politicieni de renume. La răstimpuri, însă, şeful Guvernului şi-a făcut timp să introducă şi câte un Ghiţă în program. Pe rând, Ghiţă Mureşan, Sebastian Ghiţă şi ultimul, dar nu cel din urmă, Ghiţă Ciobanul, s-au afişat alături de Ponta.

Are toate atuurile necesare pentru a avea succes: o armată de spiriduşi credincioşi care în ultimele două milenii nu au practicat traseismul, notorietate, o aplecare către activităţile caritabile şi un vehicul mai rapid decât orice avion prezidenţial. Ar fi, deci, un câştig pentru oricare dintre forţele care l-ar angrena în lupta electorală. Dar, până astăzi, nimeni nu a putut stabili cu precizie de care parte a eşichierului politic se situează.

Modifică Setările