Ionuţ Vulpescu

Senator, fost Ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale

Cultura este un domeniu inexistent în programul PNL - „Reclădim România”. Termenul apare doar în compunerea cuvântului „agricultură”, ceea ce spune deja suficient despre locul în care ne aflăm, sub o guvernare liberală care face din anumite sectoare domenii strategice pentru intervenţia financiară, iar din altele, domenii uitate complet de planul naţional de investiţii şi relansare economică.

România e ţara în care instituţiile culturale se deschid ultimele. Poate pentru că politica se duce prin lovituri de teatru şi atunci pare că nu mai avem nevoie şi de intervenţia artiştilor. În acest context am lansat platforma #ROMANIANCULTUREAFTERLOCKDOWN, un plan cuprinzând 40 de măsuri pentru redresarea strategică şi financiară a sectorului cultural românesc postpandemie.

Se împlinesc azi 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Române. O personalitate cu multe lumini, dar şi ceva umbre, cu realizări, dar şi cu eşecuri. A avut parte de o posteritate ingrată, prin care a fost fie adulat, fie denigrat, dar mai mereu judecat greşit, în funcţie de interese, conjuncturi şi umori ale celor care s-au obosit să-l readucă în atenţia publicului.

Vezi mai multe