Ion Petrescu

Analist militar

Două volume inedite, cu peste o mie de pagini de confesiuni dureroase, ale unui conaţional care nu şi-a trădat jurământul militar, mi-au readus în faţa ochilor evenimente, trăite într-o formă sau alta, de toţi românii, inclusiv personaje publice care azi nu mai sunt decât amintiri mai mult sau mai puţin luminoase, unele fiind de un machiavelism dovedit de graba etichetării unora care au trăit clipe tragice, ce le-au schimbat definitiv viaţa.

Cât de mult ar avea de câştigat România, dacă ar beneficia de rezultatele activităţii unei organizaţii de cercetare, care ar dezvolta - precum RAND Corporation, în SUA - soluţii la provocările politicii publice, pentru ca societatea în care trăim să fie mai sigură, mai sănătoasă şi mai prosperă?

Lumea în care trăim devine mai frumoasă când recunoaştem semenilor luminile cu care ne ajută să nu ne depărtăm de calea aleasă cu sufletul, cu convingerea că avem rostul nostru într-un areal tot mai complex. Răduţ Bîlbîie este un comunicator aparte, cu talent probat în realizarea unor emisiuni de radio memorabile, dar şi în conducerea unor instituţii de elită, din organismul militar românesc. Opinia sa limpezeşte ecuaţia mediatică autohtonă.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 2 zile

  Nu aş fi scris aceste rânduri dacă nu aş fi regăsit într-o dispută, cu rezonanţă publică, peste Ocean, unele elemente asemănătoare, din întâmplări anterioare, petrecute pe malurile Dâmboviţei. Regula unificatoare este simplă şi la Washington D.C. şi la Bucureşti. Când vrei să scapi, cu orice preţ, de cineva, îi cauţi sau îi inventezi o scamă şi catapultarea vine de la sine.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 18 zile

  Adevărata istorie a retragerii trupelor americane din Afganistan se va scrie mai târziu, atunci când ştirile de ultimă oră se vor dovedi cel mult simbolice, dar nicidecum începutul marilor dezvăluiri aşteptate de opinia publică internaţională.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 26 zile

  Ca unul care am conlucrat luni bune, într-o bază militară canadiană, cu alţi ofiţeri europeni, inclusiv maghiari, preţuiesc luciditatea cu care aceştia fac o netă diferenţă între istoria ce nu mai poate fi modificată şi prezentul - cred şi ei - care trebuie trăit realist, fără resentimente, deoarece  nu folosesc nimănui, inclusiv nostalgicilor după un timp care nu va mai fi viitor.

 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Domnule M. Popescu, Aveți dreptate. În varianta în care armata afgană era ceea ce credeau cei
 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Domnule Victor Nagy, Sursa documentării mele privind poziția Chinei - care a și anunțat că va
 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Domnule Victor Nagy, Sursa mea, pentru afirmația pusă la îndoială de Dumneavoastră este Deutsc
 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Domnule Abdullah Maruan, Am citit cu interes rândurile Dumneavoastră și vă mulțumesc pentru m
 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Domnule Ionel Marcu, Comentariul Dumneavoastră este firesc. Nu eu, ci autoritățile de la Beijing
Vezi mai multe
Modifică Setările