Ion Petrescu

Analist militar

Ca să ne desprindem de tiparele mentale vizând starea statelor dezvoltate, din Uniunea Europeană, una dintre metode este trecerea dincolo de declaraţii oficiale şi atitudini publice ale unor politicieni aflaţi la putere, sau în opoziţie, în diverse metropole europene, prin luarea pulsului cetăţeanului de rând. De data asta din Germania.

Nu steagul celor care clamează existenţa arealului secuiesc este problema care a tensionat relaţia bilaterală dintre guvernele de la Bucureşti şi Budapesta. Şi asta o cunosc oficialii români şi maghiari, care s-au pronunţat pro sau contra arborării unui drapel impus, tacit, în ultimii ani.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 13 zile

  Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la NATO, Kay Bailey Hutchison afirma cu câteva ore în urmă că răspândirea dezinformării bolnăvicioase afectează pe toate ţările membre ale Alianţei şi îi încuraja pe cetăţenii statelor aliate să caute, în acest moment vulnerabil, surse fiabile pentru perceperea obiectivă a pandemiei de COVID 19.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 16 zile

  Trăim în lumi paralele. Una este aceea a principiilor convenite de semnatarii unor tratate ce au constituit baza edificării instituţiilor menite a reda omenirii speranţa postbelică a reîntoarcerii cu faţa de la confruntări militare la cooperări politice şi economice benefice promotorilor acestora. Alta este cea din teren, rod al manipulării machiavelice promovate de personaje cu titulaturi oficiale democratice, dar cu apucături dictatoriale.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 19 zile

  Introducerea stării de urgenţă, în România, constituie un recurs legitim la fortificarea societăţii prin monitorizarea respectării priorităţilor stabilite de instituţiile abilitate să acţioneze constituţional, în situaţii de criză, la nivel naţional. Cunoaşterea unor precedente internaţionale este utilă reflecţiei pragmatice şi acţiunii adecvate realităţilor din societatea românească.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 24 zile

  La finalul discuţiilor de la sediul NATO, Recep Tayyip Erdogan a făcut doar o scurtă declaraţie de presă, încheiată cu palma dusă la inimă, gest de înlocuire a strângerii de mână - datorită recomandărilor cunoscute privind prevenirea preluării de la terţi a Coronavirusului -, în timp ce la sediul UE nici nu a mai participat la conferinţa de presă organizată de gazde. Ca în proverbul turc: „oriunde te duci, destinul te urmează“.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol acum 28 zile

  După întâlnirea dintre şeful statului turc şi omologul rus, certă rămâne apetenţa celor doi lideri regionali pentru a da tonul la muzica evenimentelor viitoare conform propriilor lor partituri geopolitice. Din nou, din păcate, Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un jucător de talie mică, un observator neputincios la drama celor folosiţi ca mingi de ping pong, de personalităţi interesate doar de trecătoarea lor glorie personală.

 • Ion Petrescu a publicat un nou articol luna trecuta

  Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din 1.03.2020, cinci noi state membre -Azerbaidjan, Ecuador, Irlanda, Monaco şi Qatar - au informat despre apariţia, pe teritoriul lor, a primelor cazuri de COVID-19. Un reper util generării unui schimb de opinii cu doi români aparte, primul fiind un medic militar cu experienţă în zone cu epidemii din alte state, al doilea fiind recent reîntors din China.

 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Comentatorului Crapa Fierea in PSD: 1.Referirea Dumneavoastră la “realitatea clocită a bâlbâie
  w

  Doi ingineri - Gabriel Linţă şi Aurel Cazacu - au avut iniţiativa unui turneu la câteva fabrici de armament din ţara noastră. Semn că se poate ieşi din inerţie, atunci când promovarea interesului naţional se face ofensiv, pragmatic, cu obiectivul firesc de a contribui la relansarea industriei autohtone de apărare, extrem de necesară României, străjer de nevoie la graniţa de est a NATO.

 • Ion Petrescu a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  de ce bal și nu chermeză? Am citit cu atenție rândurile Dumneavoastră. Se vede că nu cunoașt
  w

  Doi ingineri - Gabriel Linţă şi Aurel Cazacu - au avut iniţiativa unui turneu la câteva fabrici de armament din ţara noastră. Semn că se poate ieşi din inerţie, atunci când promovarea interesului naţional se face ofensiv, pragmatic, cu obiectivul firesc de a contribui la relansarea industriei autohtone de apărare, extrem de necesară României, străjer de nevoie la graniţa de est a NATO.

Vezi mai multe