Ion M. Ionita

Senior Editor

Propaganda legată de acţiunea legitimă şi regulamentară a jandarmilor a primit o puternică lovitură după ce s-a aflat că patru cetăţeni israelieni care mergeau cu un taxi în apropierea Pieţei Victoriei au fost smulşi din autoturism şi bătuţi de forţele de ordine chiar dacă s-au legitimat arătând că n-au nicio legătură cu evenimentele în desfăşurare.

Scandalul plăcuţelor made in Sweden s-a stins prin retragerea tuturor acuzaţiilor la adresa lui Răzvan Ştefănescu, dar sloganul a proliferat devenind un hit al verii. PSD şi-a căpătat o supra-etichetă de care nu va mai scăpa în următorii ani. Liderii partidului s-au ofuscat şi au trecut la ofensivă. Dar nu şi-a pus nimeni întrebarea, dacă partidul e atât de iubit pentru buna guvernare, de ce nu apar şi manifestări spontane în favoarea PSD?

De câţiva ani buni, premierul Viktor Orban şi-a făcut un obicei în a veni la Băile Tuşnad pentru a vorbi despre rolul Ungariei în Europa, viitorul Uniunii Europene, relaţiile ţării sale cu vecinii şi modul în care vede situaţia comunităţilor maghiare din afara frontierelor naţionale, cu referiri şi direcţii de acţiune pentru minoritatea maghiară din România.

PSD nu este deocamdată ameninţat că ar putea pierde guvernarea în faţa vreunui rival politic. Tentativa Opoziţiei de a trece o moţiune de cenzură a oferit prilejul PSD să demonstreze că are capacitatea de a racola uşor parlamentari, astfel încât să nu apară nicio surpriză la numărarea voturilor. Cu toate acestea, partidul lui Liviu Dragnea nu are drum liber către ultima redută care i-a rămas necucerită şi anume Palatul Cotroceni.

Votarea legii offshore a demonstrat tuturor cum se legiferează în guvernarea paralelă PSD-ALDE. Pe de-o parte se prezintă un proiect de lege pentru auditoriu, iar pe partea cealaltă se adoptă un alt text, total diferit de ceea ce se vindea companiilor din domeniu. Numai că, la sfârşit, când toată lumea ar fi trebuit să se declare mulţumită, ALDE şi-a dat seama că nu e situaţia chiar aşa de roz.

Vezi mai multe