Ioana Romana Laurentiu

Managing Partner „Laurenţiu, Laurenţiu & Asociaţii”

De la comercialul Valentine’s Day la tradiţionalul Dragobete, de la love story-ul american la filmele franţuzeşti de artă, cu senzualitatea lor subtilă, dar intensă,  de la toamna târzie cu mănunchiuri de busuioc la vara încinsă cu nopţi răcoroase, de la trandafirii cu coadă lungă la ţigăncuşa cu ghiocei, totul ne predispune la romantism şi, de aici, la căutarea nerăbdătoare, asiduă a iubirii.

Am avut la un moment dat o discuţie intensă, aprinsă, o ceartă - ce mai încoace-încolo, cu soţul meu. După furtună, povestind sumar episodul unuia dintre cei mai apropiaţi prieteni, am fost taxată prompt şi ironic pentru inconsecvenţă, în contextul unui material pe care îl scrisesem recent despre iubire. „Vai, dar nu se poate, tocmai tu?! Tu, cea care predică şi ne învaţă ce e iubirea?!

Mi-a sărit în ochi în fluxul de ştiri de pe Facebook o postare cu titlul „Oare arătam săraci?”, care avea mii de like-uri şi distribuiri. Descria întâlnirea dintre doi foşti colegi de clasă, ajunşi acum adulţi, unul cu un „bolid” scump, cu mulţi cai şi iphone de generaţie nouă, celălalt (povestitorul) cu o maşină „mică-mică care consumă foarte-foarte puţin”.

Nunţile mondene care ţin publicul cu sufletul pe Instagram, moda mireselor ce schimbă mai multe ţinute ca Lady Gaga la gala Met, pompa ceremoniilor şi dramele din culise mă duc cu gândul la stările pe care eu însămi le aveam în prag de cununie.

Modifică Setările