George Simion

Preşedintele AUR - Alianţa pentru Unirea Românilor

Sunt cel mai popular om politic din România pe reţelele de socializare. Când un jurnalist comentează la postările mele de Facebook, făcând partizanat politic, ar trebui să mă bucure: fiecare interacţiune creşte impactul postării respective şi a paginii în general. De fapt mă bucură, până în punctul în care jurnalistul părtinitor vrea reacţii prin intermediul social media pentru a le transpune, mai departe, în articole părtinitoare.

Ultimul articol scris pentru blogurile Adevărul relata despre intrarea AUR în Parlament: Elefantul din cameră pe care mulţi refuzau să îl vadă. Era scris cu două zile înainte să fie şocată o întreagă "elită" care chipurile se pricepea la politică.  La un an după, în trei săptămâni de mers prin ţară, la firul ierbii, şi cu sondajul INSCOP care îl confirmă pe cel SOCIOPOL, au început fake-news-urile despre AUR într-o veselie, în presa "quality":

Un partid care nu a avut deloc acces în mass-media tradiţională va intra în Parlament cu un scor cu mult peste pragul de 5%. Din motive care ţin de politica editorială, nu voi da numele partidului însă comportamentul "establishmentului" în această chestiune este înfricoşător ţinând cont că acest sistem ne decide soarta de multe ori...

Ne-am cunoscut în 2015, în sediul Asociaţiei „21 decembrie” din Bucureşti. Este asociaţia celor care pe 21 decembrie 1989 au ieşit în stradă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, împotriva comunismului şi a dictaturii.

Într-o ţară normală, Institutul Cantacuzino, laserul de la Măgurele sau energia provenită din resurse regenerabile ar fi priorităţi. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. În România ultimilor 30 de ani, aceste proiecte şi toată cercetarea românească au devenit subiect pentru speculanţii imobiliari şi pentru diferite grupuri de interese transpartinice.

Modifică Setările