George Simion

Activist civic

Un partid care nu a avut deloc acces în mass-media tradiţională va intra în Parlament cu un scor cu mult peste pragul de 5%. Din motive care ţin de politica editorială, nu voi da numele partidului însă comportamentul "establishmentului" în această chestiune este înfricoşător ţinând cont că acest sistem ne decide soarta de multe ori...

Ne-am cunoscut în 2015, în sediul Asociaţiei „21 decembrie” din Bucureşti. Este asociaţia celor care pe 21 decembrie 1989 au ieşit în stradă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, împotriva comunismului şi a dictaturii.

Într-o ţară normală, Institutul Cantacuzino, laserul de la Măgurele sau energia provenită din resurse regenerabile ar fi priorităţi. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. În România ultimilor 30 de ani, aceste proiecte şi toată cercetarea românească au devenit subiect pentru speculanţii imobiliari şi pentru diferite grupuri de interese transpartinice.

Armânlu nu cheari - aţi văzut acest mesaj prin Ţară, lângă deja cunoscutele noastre scrisuri Basarabia e România? Hai să intrăm un pic în profunzimea problemei, aşa cum vi-o pot relata eu, un tânăr care în 2006 ajungeam la Tirana şi mă întâmpina un alt tânăr, originar din munţii Pindului, cu fraza Trăiască România Mare.

Aproape 100 000 de semnături pe hârtie sunt necesare unui partid politic pentru a candida la alegerile locale din 27 septembrie. Până la ziua (sau zilele) de vot propriu-zis, sănătatea publică este pusă în pericol de milioanele de contacte care se vor realiza numai pentru înscrierea în competiţia electorală. Este Guvernul conştient de asta? Dă intenţionat apă la moară celor care contestă veridicitatea raportărilor sau gravitatea virusului?

Vezi mai multe
Modifică Setările