Geopolitics.ro

Portal de analize geopolitice

Pericolul pe care îl prezintă asteroizii este subestimat de publicul larg, din cauza lipsei de informaţii din spaţiul public. Oamenii de ştiinţă şi astronauţii fac eforturi de identificare, inventariere şi concepere de metode ştiinţifice pentru devierea lor. Ei atrag atenţia că aceste obiecte naturale pot distruge Pământul dacă au diametrul mai mare de 400 de metri şi cad pe planeta noastră.

"Într-o lume globalizată, distanţele fizice între doi parteneri nu mai constituie un obstacol. Distanţa de un sfert de Ecuator între  Europa şi Japonia nu înseamnă nimic atunci când este vorba de cooperare în domeniul cosmic şi ambele părţi au un potential imens pentru a desfăşura activităţi în acest domeniu", consideră Dumitru Prunariu.

Recrudescenţa extremismului are explicaţii mai subtile ce ţin mai degrabă de ideologii – moduri distorsionate de gândire şi percepţie a realităţilor care apar la persoane vulnerabile, frustrate şi incapabile să conceapă o altfel de comunicare în afara violenţei, şi care deseori se ascund sub eticheta religiei în interpretări distorsionate.

În urmă cu câteva zile, am avut onoarea de a-i lua un interviu domnului Dumitru Prunariu despre recentul congres al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic ce a avut loc luna aceasta în China, atingând cu această ocazie şi subiectul programului spaţial chinez.