Geopolitics.ro

Portal de analize geopolitice

La 21 ianuarie, la Jeddah, în Arabia Saudită, Organizaţia pentru Cooperare Islamică, a  doua cea mai mare organizaţie de state după ONU, înfiinţată în 1969 şi care include 57 de state de pe 4 continente, a avut o întrunire extraordinară, la cererea Arabiei Saudite, pentru a condamna într-un cadru oficial atacul asupra ambasadei saudite din Teheran şi consulatului din Mashhad din 2 ianuarie.

„Celor care afirmă în septembrie 2015 că statele din Golf nu ajută refugiaţii din Siria, le-aş recomanda o mai bună informare şi înţelepciune în formularea opiniilor. Face parte din politica externă a Statelor din Golf să urmărească evenimentele din lumea arabă şi să încerce atenuarea conflictelor şi eliminarea extremismului.”, este de părere Marcela Ganea, reprezentant local al agenţiei de presă a Emiratelor Arabe Unite.

Prunariu a participat în luna iulie la Simpozionul Ştiinţific IAA-2015 al Academiei Internaţionale de Astronautică intitulat „Oameni în Spaţiu“ (Humans in Space) de la Praga şi a moderat una dintre secţiuni. S-a vorbit despre „rezultatul studiilor care urmăresc pregătirea corespunzătoare a zborului, dar şi modificările psihologice şi fiziologice din organismul astronauţilor în timpul acestui tip de zbor interplanetar”.

„Emiratele Arabe Unite au depus cerere pentru a adera la UN COPUOS (Comitetul Naţiunilor Unite pentru Utilizarea Spaţiului în Scopuri Paşnice) şi mă bucur că voi coopera cu EAU în cadrul acestui comitet”, a declarat Dumitru Prunariu în timpul participării la Forumul pe Probleme de Spaţiu şi Sateliţi care a avut loc la Abu Dhabi  în perioada  25-27 mai 2015.