Gelu Duminica

Director executiv Agenţia „Împreună“

„Ştii ce nu am înţeles niciodată la tine?” întreb eu pe un ton liniştit. „Violenţa ta faţă de mama!”. Ii aud respiraţia însoţită de un şuierat ca şi cum cineva l-ar fi lovit în plex. Se încovoaie sub povara întrebării mele şi încearcă, parcă, să iasă din strânsoarea conştiinţei. „Aşa e! Atât am putut! Am greşit mult şi tu să nu faci ca mine!”

„Dubito ergo cogito” (tr: mă îndoiesc, deci gândesc), spunea René Descartes cu multe secole în urmă. Nu ai cum să te îndoieşti de ceea ce ştii dacă cineva nu iţi oferă o altă perspectivă asupra realităţii pe care tu, eşti convins că o ştii. Doar îndoindu-te îl poţi găsi pe Dumnezeu, mai ales atunci când Divinitatea aduce cu sine cunoaşterea (cogito ergo sum/sum ergo Deus est – tr: gândesc, deci exist/exist, deci Dumnezeu există).

Văd, pe ştiri, ca în curând va fi posibilă acordarea tichetului de 50 de lei menit să „motiveze părinţii” să îşi trimită copiii la grădiniţă (Programul „Fiecare Copil la Grădiniţă”) valabil şi pentru copii mai mici de 3 ani. Chestiunea asta e văzută ca un mare succes a celor de la OvidiuRo şi o mare reuşită a celor din Guvern.

Modifică Setările