Gavril Dejeu

Fost ministru de Interne

E bine că dreapta politică a înţeles mesajul transmis de alegătorii europarlamentari. E bine că se îndreaptă spre solidaritate şi posibil spre unitate. Ar fi deja câteva observaţii de făcut pe linia începutului. Deşi impulsionat de rezultate şi de timp, procesul ar trebui gândit în parametri reali ai unităţii. PDL şi PNL pot fi iniţiatorii dar fără a impune unilateral condiţii restului dreptei.

Tot mai des se poate auzi sloganul „nu mă duc la vot”. Oarecum expediată în banalitate, atitudinea implicată este în realitate de o semnificaţie cu totul deosebită în contextul politic pe care-l traversăm, cu consecinţe grele privind evoluţia generală a societăţii.

Prim-ministrul se bucură copilăreşte că preşedintele a confirmat procesul de creştere economică. Aproape că l-a felicitat (ironic) pentru recunoaşterea unei astfel de performanţe a guvernării sale. Statisticile par să confirme o astfel de tendinţă în economie. Asupra procentelor de creştere (până la 3,5%?) stăruie o oarecare incertitudine dar, ni se spune, evoluţia este vădit pozitivă.

Am crezut că n-aud bine. Ieri-alaltăieri, prim-ministrul s-a lansat în ameninţări grave la adresa justiţiei şi a manipulatorilor ei. Nu i-a nominalizat, dar nu e greu de ghicit cine ar fi vizaţi, adică cei ce manevrează justiţia din culise: Băsescu la loc de frunte, Kovesi, probabil şi Maior precum şi cei din sistem care se lasă cu uşurinţă părtaşi sau manevraţi.

Modifică Setările