Gavril Dejeu

Fost ministru de Interne

Cu toate cele petrecute azi vară şi deşi merge pe „13”, tradiţional aşteptăm ca noul an să fie mai bun, să ne aducă bucurii şi satisfacţii. Speranţa spre mai bine nu trebuieşte să ne părăsească niciodată. Acum, că actuala putere este stăpână peste tot şi peste toate, cu o susţinere populară ce descurajează orice alternativă, firesc este să ne aşteptăm la implicare plenară în soluţionarea grelelor probleme pendinte.

Nu este numai o părere personală, societatea românească n-a evoluat pe măsura aşteptărilor, a speranţelor, după ieşirea din infernul comunist iar după mai bine de 20 de ani deşi suntem cuprinşi în structuri precum NATO sau UE, capacitatea noastră de a face faţă integrării depline şi eficiente coordonatelor acestor structuri stă încă sub semnul unei preocupante întrebări.

Titlul acesta va stârni probabil ceva zâmbete (sau grimase) ca de altfel şi pariul făcut deunăzi de cineva pe TV cum că Ponta îl va „copia” pe Boc. Gluma-i glumă, problema pentru ţară este însă una de fond: ori ne refacem, ori ne prăbuşim. Stadiul în care am ajuns nu mai permite jocul de-a politica, jocul de-a puterea.

Modifică Setările