Gabriel Horia Nasra

Antropolog Social

Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, în pole position, iar ca surprize, Laura Codruţa Kövesi, George Simion şi Dan Motreanu sunt pariurile mele pentru prezidenţialele din 2024. Sigur, veţi spune că nu am fost prea generos pentru şerpăraia din 2024, însă am mers după principiul alegerii celor mai buni: toţi politicienii sunt şerpi, însă doar puţini au venin.

Vladimir Vladimirovici Putin nu este doar preşedintele Federaţiei Ruse, ci un simbol al naţionalismului şi imperialismului rus, un adept al kalashnikov diplomatic, care a definit politica externă a Rusiei în aproape toată istoria, mai puţin în perioada Romanovilor luminaţi, care erau înrudiţi cu familiile imperiale europene şi participanţi, co instrumentalişti, la concertul politic european.

26 aprilie 1937, cerul oraşului Guernica este întunecat de păsările morţii, un stol de bombardiere ale Luftwaffe şi aparate ale aviaţiei italiene - 23 Junkers Ju 52, 4 Heinkel III, 10 Heinkel He 51, 3 Savoia-Marchetti S81 Pipistrello, 1 Dornier Do-17, 12 Fiat CR 32, distrug centimetru cu centimetru oraşul basc, în contextul războiului civil spaniol.

Ştiaţi că Venezuela, o ţară cu o economie pe butuci, are cea mai importantă rezervă de petrol - 300.9 miliarde barili? În acelaşi timp, Statele Unite, care deţine 36.5 miliarde barili, este doar a 11 ţară la capitolul rezerve, însă prima la producţia de petrol – 18% din total producţiei mondiale.

Vezi mai multe
Modifică Setările