Florin Cristescu

Istoric

Orice circuit turistic în Balcani pune oraşul Belgrad în postura de oraş de tranzit. Puţini sunt însă cei care îşi rezervă timp pentru a explora străzile încărcate de istorie, a se lăsa cuprinşi de ritmurile vii ale muzicii care inundă kafanele seara şi a interacţiona cu localnicii. Un motiv ar fi că, deşi o ţară vecină, prea puţine se cunosc în România despre atracţiile Serbiei.

Activitatea actuală reprezintă o continuare a proiectului „Civismul, opţional?” desfăşurat de Asociaţia Pentru promovarea Culturii şi Responsabilizare Civică în regim pro bono publico în trei licee din Bucureşti  (Gheorghe Lazăr, Iulia Hasdeu şi Şcoala Centrală, în total 120 de elevi participanţi)

În urma deciziei Guvernului României de a adopta un proiect de lege specială pentru exploatarea de la Roşia Montană au apărut imediat reacţii din partea organizaţiilor care se opun proiectului. La 1 septembrie au fost organizate mitinguri de protest în mai mult de 20 de oraşe din ţară. Ne-am alăturat şi noi acestor proteste din motivele pe care vom încerca să le expunem mai jos, sub forma unor argumente pro şi contra acestui proiect.

Între 26 şi 30 august elevii pasionaţi de istoria recentă a României din Bucureşti şi judeţul Ilfov sunt invitaţă să participe la prima ediţie a şcolii de vară "Istoria dincolo de cuvinte"