Felicia Buruiană

Medic în Stevenage, UK

Am urmărit cu deosebit interes interviul cu Ministru Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, de la Adevărul Live din data de 13 mai 2015, unde s-au pus în discuţie probleme precum cardul de sănătate, vaccinările, obligativitatea prezentării la medic. Am apreciat faptul că, în sfârşit, au loc schimbări şi în sistemul de sănătate românesc, multe aspecte de bun augur, şi în acest context aş dori să fac şi eu câteva punctări.

Continui să discut în acest blog, aşa cum menţionam în finalul celui precedent, despre nevoia de medici în Marea Britanie, despre job-urile prin agenţiile de recrutare (dar nu numai), veniturile vehiculate prin presă şi semnificaţia lor reală, şi alte câteva detalii pe care le consider utile.

Evoluţia medicului după absolvirea facultăţii în Marea Britanie este foarte diferită faţă de cea a medicului în România şi consider că este important ca aceşti paşi să fie cunoscuţi şi, pe cât se poate, înţeleşi, înainte ca un medic rezident sau specialist în România să se hotărască să lucreze în Marea Britanie.