Emil Moise

Profesor de filosofie

Mass-media din toată ţara au relatat faptele primarului din Mogoşeşti-Siret care a declarat în faţa procurorilor  DIICOT şi în instanţa de judecată că a întreţinut relaţii sexuale, plătite, cu doi copii, în sediul primăriei. Repet: domnul Butnariu Damian a întreţinut relaţii sexuale (orale) în primărie, cu două fete minore, una fiind răpită de la şcoală ca să îi fie adusă şi apoi bătută ca să nu spună şi aruncată în curtea mamei ei.

Abuzurile sexuale se pot comite oriunde. Pe 31.05.2019, Tribunalul Iaşi a pronunţat o sentinţă prin care responsabilul unei reţele de trafic de persoane, inclusiv copii, a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

„Buna dimineaţa! Sunt Monica Anisie, ministrul Educaţiei, şi v-am auzit de pe hol cum urlaţi la copii”. Să ne imaginăm un exerciţiu. Aveţi propoziţiile de mai sus şi va trebui să redaţi contextul în care ar fi putut fi formulate. Să încercăm un model de răspunsuri din care să alegeţi.

O scenă filmată cu ocazia oficierii slujbei religioase, în urmă cu doar câţiva ani, la şcoala publică Sfântul Andrei, Sector 6, Bucureşti. O scenă reală, nu una de teatru. Sus, cele două directoare ale şcolii, un funcţionar public şi un poliţist. În faţă, un preot în straie preoţeşti, cu veşmânt suplimentar aurit, vorbind cu voce ridicată, la un microfon. În curte, jos, copii şi părinţi.

Vezi mai multe