Doina Papp

Critic de teatru

Presa franceză şi din întreaga lume consemnează decesul ultimului umanist al secolului (trecut), Stéphane Hessel cetăţean francez, născut la Berlin în anul 1917, deportat în lagărul de la Buchenwald din care a scăpat ca prin minune, erou al rezistenţei franceze, figură importantă mai apoi a diplomaţiei europene, secretar al comisiei care a elaborat la ONU carta drepturilor omului, scriitor.

În preambul la Târgul de carte de la Paris de la sfârşitul lunii martie , unde România are statut de invitat, Maison d'Europe et d'Orient  în parteneriat cu Institutul Cultural Român Paris a programat pe parcursul unei luni întregi, o serie de evenimente  de promovare a dramaturgiei contemporane româneşti şi a teatrului tânăr (regizori, actori).

Teatrul Act este, poate, cel mai propriu spaţiu pentru atât de căutata socializare urbană prin teatru. E primitor, chiar dacă e la subsol, e intim, are spectatori fideli şi de mai multă vreme cultivă o formulă de  spectacol nu doar minimalistă, adecvată locului ci şi, hai să-i spunem, epică , adică mai aplecată spre poveste decât spre teatralitate şi actorie clasică.

  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 21 zile
  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 24 zile

    Cum au devenit infractoare nişte fete strânse cu uşa de situaţia lor materială, dar mai ales cum s-a pus la cârma afacerii cu prostituate o femeie cumsecade ca Dorina, eroina piesei „Noii infractori“, aflăm din spectacolul montat la Teatrul Naţional Bucureşti după acest text al Ednei Mazya de Ion Caramitru, în calitate de regizor.

  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 2 luni

    Nici că se putea alege o piesă mai bună pentru sărbătorirea celor 50 de ani de carieră ai cunoscutului actor decât „Vizitatorul“ de la Teatrul Nottara. Un spectacol atât de elocvent pentru potenţialul de talent si măiestrie al actorului care la o vârstă venerabilă duce pe umerii săi carismatici un rol de mare întindere şi anvergură.

Vezi mai multe