Doina Papp

Critic de teatru

La o sută de ani de la premiera ieşeană a piesei Dezertorul de Mihail Sorbul şi, ce să vezi!, tocmai de centenarul Marii Uniri, TVR dă o lovitură de imagine producând un spectacol (teleplay) în chiar studiourile sale (pe ecran e menţionată şi colaborarea cu Studioul lui Cătălin Saizescu , dar nu ştim în ce sens).

În direct de la Gala naţională a Comediei. În eforturile de a-şi redefini genurile în postmodernitatea actuală care le-a amestecat cu sârg, teatrul se ţine uneori morţiş de tradiţii, mai ales când vine vorba de comedie. Cu cinismul lui proverbial omul contemporan parcă mai are din când în când apetit şi pentru o glumă bună, un râs sănătos printre atâtea scrâşnete de măsele şi gâlgâieli sarcastice de care sunt pline spectacolele moderne.

La Atena funcţionează un Studio de teatru al Diasporei româneşti din Grecia, care, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), derulează un program de teatru în limba greacă şi română axat preponderent pe piese de teatru româneşti.

  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 21 zile
  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 24 zile

    Cum au devenit infractoare nişte fete strânse cu uşa de situaţia lor materială, dar mai ales cum s-a pus la cârma afacerii cu prostituate o femeie cumsecade ca Dorina, eroina piesei „Noii infractori“, aflăm din spectacolul montat la Teatrul Naţional Bucureşti după acest text al Ednei Mazya de Ion Caramitru, în calitate de regizor.

  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 2 luni

    Nici că se putea alege o piesă mai bună pentru sărbătorirea celor 50 de ani de carieră ai cunoscutului actor decât „Vizitatorul“ de la Teatrul Nottara. Un spectacol atât de elocvent pentru potenţialul de talent si măiestrie al actorului care la o vârstă venerabilă duce pe umerii săi carismatici un rol de mare întindere şi anvergură.

Vezi mai multe