Doina Papp

Critic de teatru

Amatorilor de adrenalină din vremurile noastre, din ce în ce mai mulţi, ecranul le serveşte de mult filmele aşteptate. Pe scenă piesele cu subiecte horror şi tramă poliţistă au avut şi au şi ele publicul lor, mai ales dacă sunt bine scrise, fiindcă aici nu-i de joacă ! Sigur, una e Agatha Christie, şi alta e să cauţi cu lumânarea vinovaţi presupuşi în piese cu teme moral-politice scrise ca să se vândă mai bine subiectul.

Apărută la Iaşi în Editura Timpul, prin preocuparea Oltiţei Cîntec, preşedinta Aict.ro (Asociaţia internaţională a criticilor de teatru) şi a Festivalului pe care-l curatoriază (FITPTI, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr) culegerea „Teatrul.ro 30 nume noi“ contribuie la îmbogăţirea informaţiei cu privire la teatrul contemporan autohton, mai ales când e vorba de a se recomanda peste hotare.

  • Doina Papp a publicat un nou articol acum 2 luni

    Opera Naţională Română din Bucureşti a reluat cu ocazia Zilei Naţionale a României 2019 reprezentarea operei O scrisoare pierdută  de Dan Dediu, considerând probabil că nimic nu poate fi mai naţional decât acest titlu care ne defineşte şi când ne place şi când nu ne place.

Vezi mai multe