În 1989, printre sutele de scrisori de aprecieri şi încurajări la adresa revistei de science-fiction Orion, printre ai cărei redactori mă aflam şi eu, am primit şi una de la un cititor de 46 de ani, economist, director de întreprindere din Sulina. Am fost la început uimiţi, iar apoi încântaţi, să aflăm că revista noastră, în special, şi SF-ul în general, sunt apreciate şi de „oameni mari” (la propriu şi la figurat).
A fost odată ca niciodată, la Paris, un Ambasador al Golanilor. Alexandru Paleologu (1919-2005, descendent al ultimului împărat bizantin) a ajuns în această funcţie pe 31 decembrie 1989 şi a părăsit-o în iunie 1990, din cauza simpatiei sale pentru „golanii” din Piaţa Universităţii.
BEDEFIL, -Ă, s.m. şi f. Pasionat (colecţionar) de benzi desenate. Neologism format prin analogie cu bibliofil. După francezul „bédéphile”.
În acea zi de duminică, 18 februarie 1924, îmbrăcaţi subţire şi scoţând aburi pe gură, micii vânzători ambulanţi de ziare nu mai strigau doar titlurile ziarelor Adeverul şi Dimineaţa, ci şi pe acela al unei noi publicaţii, destinate celor mici, Dimineaţa Copiilor.
Cititorii care au în jur de 50 de ani şi citeau revista „Cutezătorii”, la începutul anilor 70, îşi amintesc cu siguranţă de grafismul original dar şi de scenariile exotice al unor benzi desenate cu nume incitante precum Diamantele Negre, Megalozoon, Omul Radar, Dunărea fierbinte…