Dodo Nita

Critic de benzi desenate

Acum un an şi jumătate, demaram blogul despre benzi desenate, pe platforma ziarului „Adevărul”,  cu un articol despre noua  revistă de benzi desenate „Harap Alb continuă (HAC)”.  Articolul reprezenta şi un pariu cu scepticii şi cârcotaşii de serviciu, care bombăneau pe forumuri şi Facebook că banda desenată nu merge în ţara noastră, nu există desenatori, editori şi publicaţii BD.

Într-o bună zi de vineri 13, Sakar, fratele vitreg al lui Belzebub, a decis să-l detroneze pe acesta şi să preia conducerea Lumii de Dincolo. Pentru asta, i-a însărcinat pe Zbeng şi Zbântui să-i recruteze un muritor muribund, pentru a-l transforma în Golem şi a-l folosi împotriva lui Belzebub.

După „Elabuga” şi „Mila 23”, editura Mandragora lansează pe piaţă un nou roman grafic,  „În trecătoare” (primul dintr-o serie intitulată generic „Cei de dincolo”). Deja rodatul tandem Tamba & Drăgan ne invită la o nouă incursiune în universul lor fantastic, de această dată pentru a ne interoga asupra vieţii şi a morţii şi mai ales asupra… trecătoarei dintre ele.

Medicul american de origine afgană Khaled Hosseini este un scriitor iubit de responsabilii editurii Niculescu. Pe bună dreptate, ţinând cont că cele trei romane ale sale s-au tradus în 57 de limbi şi s-au vândut în aproape 39 de milioane de exemplare, în peste 70 de ţări.

Modifică Setările