Dodo Nita

Critic de benzi desenate

Numele domnului Valentin Nicolau este indisolubil legat de cel al editurii Nemira, iar Nemira înseamnă pentru sute de mii de cititori din ţara noastră fericirea în stare pură. Doar datorită acestei edituri iubitorii de science-fiction de la noi au reuşit să-şi creeze adevărate biblioteci,  cu sute de romane şi volume de povestiri ale celor mai importanţi scriitori SF din lume, dar şi din ţara noastră.

Săptămânalul „Charlie Hebdo“ a fost editat din 1970, înlocuind (doar ca titlu, dar păstrând acelaşi spirit) o altă publicaţie satirică, „L`Hebdo Hara Kiri“, care fusese interzisă de către autorităţi câteva zile mai înainte,  din cauza unui editorial considerat ireverenţios, la adresa generalului De Gaulle, decedat în noiembrie 1970.

Toate poveştile încep cu „A fost odată,  ca niciodată”.  Doar povestea noastră  debutează cu „Va fi odată”, pentru că acţiunea sa se derulează într-un viitor (nu prea) îndepărtat, atunci când oamenii nu vor mai crede în poveşti... „iar lumea basmului există doar în măsura în care pământenii cred în ea ”.

Modifică Setările