Daniel Şandru

Politolog

Declarativ, comparaţia îi aparţine celui numit în titlul acestui comentariu: „Congresul PSD a fost un Oscar al politicii româneşti”, fiind făcută ieri, în prima zi a acestui eveniment politic. Pentru Adrian Năstase, fost premier al României şi, actualmente, un cetăţean eliberat condiţionat din închisoare, evenimentul deja se terminase, era la timpul trecut în momentul susţinerii declaraţiei.

Luând în calcul întreaga perioadă postcomunistă, în România au avut loc, în total, 6 manifestări referendare: două referendumuri constituţionale (unul pe 8 decembrie 1991 şi altul pe 18-19 octombrie 2003), două referendumuri pentru demiterea preşedintelui (pe 19 mai 2007 şi pe 29 iulie 2012), unul pentru schimbarea sistemului de vot (pe 25 noiembrie 2007) şi unul pentru trecerea la

Delegaţi, autocare, hoteluri şi mâncare (pentru unii gratis, după cum se spune). Eşarfe portocalii, doamne şi domni ca la nuntă. Reporteriţe şi reporteri cu întrebări comice, la care primesc, deseori, răspunsuri aşijderea. Agitaţie, maşină prezidenţială, Onaca. Se cântă fals „I love you, Băse!”, dar din inimă. Nu, nu e aia de la ARD.

La un prim impuls, propunerea emisă în contextul dezbaterii legate de posibilele modificări constituţionale de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este surprinzătoare. Opinia mea este că, desigur, şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, ca instituţie ce îşi are rolul său în plan societal, au dreptul perfect legitim de a-şi exprima punctele de vedere în această dezbatere.

Modifică Setările