Daniel Şandru

Politolog

Mi-aş imagina că, ocupat fiind cu exerciţiile de coabitare (unul cu Traian Băsescu, altul cu Crin Antonescu, altul cu baronii din propriu-i partid şi tot aşa), premierul Victor Ponta nu prea are habar ce se-ntâmplă pe sub domnia sa. Nu neapărat în calitate de premier, cât în acelea de preşedinte al PSD şi, respectiv, de co-preşedinte al USL.

Undeva, la începutul acestei veri, mi s-a întâmplat ceva prin care nu cred să mai trec vreodată: am răspuns „da” unei invitaţii pe care-am asumat-o, din capul locului, ca pe-o provocare, aceea de a prezenta o antologie de poezii. Este vorba despre cel mai recent volum semnat de scriitorul Liviu Antonesei, „Un taur în vitrina de piatră”, ce cuprinde poezii scrise în perioada 1977-2012 şi publicat de dinamica editură Adenium din Iaşi.

Domnul Relu Fenechiu, deputat naţional-liberal de Iaşi şi, până ieri, ministru al Transporturilor în Guvernul Victor Ponta este un politician creat „prin sine însuşi”. Într-un timp rezonabil, dacă ne raportăm la evoluţia postcomunistă a societăţii româneşti, Relu Fenechiu a reuşit să acumuleze capital economic pe care apoi l-a convertit în capital politic.

E 1 mai şi sfârâie grătarele, poate mai zgomotos decât tractoarele ce duduiau prin „arta” realismului socialist. În această atmosferă de largă respiraţie popular-naţională, o veste proastă bântuie studiourile de televiziune şi, plecând de-acolo după ce este atent tocată, înceţoşează mentalul colectiv şi aşa abulic.

Modifică Setările