Daniel Cristea-Enache

Critic literar

Fără Europa Liberă comunismul nu ar fi căzut nicăieri. Daniel Cristea-Enache: Aţi lucrat, ani buni, la Radio Europa Liberă, care a fost mai mult decît un post de radio (oricît de profesionist). Pentru generaţia părinţilor mei, a fost una dintre puţinele ferestre spre lumea din afara lagărului socialist şi o punte către această lume.

Daniel Cristea-Enache: Care era, în opinia dvs., culoarul de onestitate pentru un intelectual român, în timpul socialismului real? Aversiunea faţă de familia domnitoare Ceauşescu transformase acest culoar într-un adevărat front scriitoricesc? E nevoie de o dictatură pentru ca intelectualii români să fie solidari? Este suficient ca societatea să se democratizeze, pentru ca ei să se nege şi să se excludă reciproc?

Cu ani în urmă, cînd George Onofrei, creierul şi sufletul „Suplimentului de Cultură”, m-a convins să-mi fac un blog pe platforma acestui săptămînal cultural, nu i-a fost uşor s-o facă. N-am fost niciodată un fan al ideii de blog şi nici un consumator avid al diferitelor ei materializări.

Modifică Setările