Dani Sandu

Sociolog

Recent, INSCOP a publicat o cercetare asupra evoluţiei încrederii în diferite tipuri de instituţii din România, începând din ianuarie 2014 şi până în februarie 2015. A fost un bun moment pentru a privi cifrele de încredere ale instituţiilor politice din România şi a atrage atenţia că acestea reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei la noi în ţară.

Este evident că nevoia de date sociologice despre societatea noastră a depăşit cu mult rapiditatea cu care acestea sunt oferite publicului. După avântul aproape copleşitor de anul trecut, din perioada alegerilor, parcă tot mai puţine sondaje îşi fac loc în spaţiul public, exact într-un moment în care discuţiile despre schimbări fundamentale în societatea noastră prind viteză.

Mai toată lumea ştie că în Republica Moldova au fost alegeri în acest weekend. Mai toată lumea ştie că alegerile au fost câştigate de partidele pro-europene. Cu toţii ne bucurăm pentru asta, dar această bucurie s-ar putea să ne facă orbi la ceva ce scosese sute de mii de români în stradă acum două săptămâni.

Modifică Setările