Dan Străuţ

Editor Adevărul Financiar

Vizita la Bucureşti a misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a fost o nouă ocazie pentru Guvern să-i "prăfuiască" pe partenerii internaţionali, astfel că aceştia au ochii roşii. În trecut, aceleaşi misiuni au avut parte şi de experienţe mai intense...

Turneul susţinut de Victor Ponta în Asia Centrală şi de Est a deschis un drum deosebit de interesant pentru România într-o zonă efervescentă din punct de vedere economic şi geopolitic. Apropierea de Asia este o mişcare inteligentă în politica externă a oricărui stat din Europa - cu atât mai mult, în abordarea unei ţări ca România.

Undeva trebuie să se rupă: ori economia României o duce bine în mod fals, ori familiile de români o duc rău în mod fals. În timp ce statisticile privind starea macroeconomică a ţării arată creşteri spectaculoase şi o depăşire ce pare definitivă a recesiunii, statisticile privind viaţa microeconomică – a familiilor şi persoanelor – arată scăderi chiar mai drastice decât în anii crizei.

Modifică Setările