Dan Străuţ

Editor Adevărul Financiar

Uite că a venit şi toamna 2013, de la care românii au avut atâtea aşteptări. Ar fi trebuit să fie o toamnă mai specială, pentru că în cele trei luni care urmează avem multe termene la care sunt prevăzute măsuri de bun augur pentru afacerile românilor şi nu numai ale lor. Dar toate semnele de până acum arată că şi aceasta va fi o toamnă ca oricare alta, fără prea multe schimbări faţă de cele dinaintea ei.

Vizita la Bucureşti a misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a fost o nouă ocazie pentru Guvern să-i "prăfuiască" pe partenerii internaţionali, astfel că aceştia au ochii roşii. În trecut, aceleaşi misiuni au avut parte şi de experienţe mai intense...

Turneul susţinut de Victor Ponta în Asia Centrală şi de Est a deschis un drum deosebit de interesant pentru România într-o zonă efervescentă din punct de vedere economic şi geopolitic. Apropierea de Asia este o mişcare inteligentă în politica externă a oricărui stat din Europa - cu atât mai mult, în abordarea unei ţări ca România.